Natten är vacker, du är som natten

Fredag, snöflingor och saffran

Älskade fredag. Var så inställd på att gå till skolan idag efter att ha haft ett virus i kroppen hela veckan.. Men nej, mådde lika illa imorses.
Har haft en supermysig dag hittils ändå. Gått en promenad med vovven och bakat världens godaste saffranskaka som jag inte tillåtit mig att äta på år, men bestämde mig för att baka den idag. Himmelsk! Vill ni ha receptet?

Red, white, blue's in the skies

Untitled #44
 

En fråga

Malin om inlägget "Jag är inget kontrollbehov med kalla fingrar"
Måste säga att ditt hår är så himla fint! Speciellt när du gör de där lockarna! Skulle du vilja visa någon gång i en video hur du gör och vad du använder dig av? :) Kram!

Svar: 

Tack så jättemycket! Detta är ett ganska känsligt ämne, men eftersom jag varit i svält tre gånger så har jag tappat väääldigt mycket av mitt hår. När bilden i inlägget togs så hade mitt hår inte tagit så mycket skada, men nu har jag betydligt mycket mindre/kortare/tunnare hår än vad jag hade där. Så jag väntar nog med att visa i en video hur jag gör eftersom jag inte får eller vill använda mig av locktång och andra stylingprodukter. Kram!

 

Inte kry bland ljusstakar och tekoppar

Sovit som en prinsessa bredvid min bästa pojkvän, åkt hem, sovit ytterligare 6 timmar och nu sitter jag här bland adventsljusstakar och känner mig helt utslagen och matt (som jag dock gjort de senaste dagarna). Typiskt att man ska åka på virus när man verkligen inte vill.

We all look for heaven and we put our love first

 

Sen vi sågs senast har jag:

- Strosat runt på Göteborgs fullproppade gator.
- Blivit en tröja och ett par byxor rikare.
- Sett Edward och Bella på filmduken för sista gången. 
- Ätit middag med fina Elisabeth.
- Saknat min pojkvän, som har varit i huvudstaden hela helgen, mer än någonsin.
 
 

Önskeoutfit

Untitled #43
 

Äntligen fredag

Sticker iväg till salongen i skolan för lite lektion, sen tar jag helg. Hoppas alla som ska på SHM ikväll njuter - och självklart ni andra också. Kram! 

Tiden vet att den vinner tillslut

Gubbskor

I förrgår inhandlade jag mig ett par skor. Tänker matcha dom till pösiga byxor, gubb-byxor, skjortor och annat fint. Från "Din sko."
 
 

Instagram

Om ni inte redan visste det, så finns jag på instagram också. Där heter mitt konto som bloggen "oliviakm". Kika in om ni har lust!
 
 
 

Min klippa

Efter uppvaktning, pussar, värmeljus och massvis med fina ord, så satte jag mig på tåget hem från min Felix igårkväll. Han är det finaste jag vet. Kärlek.
 

En önskeklädsel

Untitled #42
 

Igår var det bara du och jag

Hej fina ni, har haft en mysig helg tillsammans med min pojkvän. Därför la jag bloggen åt sidan lite. 
Vi har haft huset för oss själva från igår morse, så det blev en heldag med bara han och jag igår. På kvällen lagade vi mat ihop, pussades och tittade på "Himlen är oskyldigt blå".
 
Nu har min kärlek åkt hem och jag vet inte riktigt vad dagen har att bjuda på än. Ska försöka dricka varmt och knapra på någon halstablett eftersom min hals bråkar lite med mig. Vi hörs senare, kram ♥

Dagens fråga

Anonym
Hur gör man proteinpannkakor? :)
 
Svar
Det finns säkert hundratals recept på olika "proteinpannkakor" eller vad man nu ska kalla dom. Här kommer receptet som jag använde mig utav!
 
1/2 dl havremjöl (jag använde mig utav rågflingor istället)
1/2 dl keso
3 äggvitor
2 msk mjölk
1/2 mosad banan
1 krm vaniljpulver
 
Mixa rågflingorna tills de blir ett "mjöl" och tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa/mixa till en slät pannkakssmet. Stek pannkakorna och servera (som jag gjorde) med tillbehören på bilden här under, hallonkesella och lite kanel.
 
 

Skönhetsprodukter

Giorgio Armani - Acqua di gioia, Peggy sage och Moroccan oil.

Pannkakor

Varit på vårdcentralen och tagit nya blodprover, ätit en lunch i form av proteinpannkakor med mamma och haft en mysig stund med pojkvännen på ett fik - så har min dag sett ut hittills. Nu tänkte jag ta mig en dusch, planera lite för morgondagen och gå och lägga mig ganska tidigt. Imorgon sticker jag tidigt till Göteborg. Andra tar ett varmt bad, läser en bok eller tittar på en bra film - jag provar kläder och shoppar när jag vill slappna av och ha lite kvalitetstid för mig själv, haha!
Gjorde samma sak förra fredagen, det kanske borde bli en vana? Nja.. men ibland så älskar jag känslan av att gå i affärer, prova kläder och ta den tid jag behöver - utan att vara beroende av någon. Så imorgon väntas en skön dag och senare spenderas resten utav helgen med min andra halva, Felix. 
 

Jag är inget kontrollbehov med kalla fingrar

Tjejen på bilden här under älskar så mycket saker. Några exempel är att skratta, prata och diskutera om allt mellan himmel och jord, ha mysiga hemmakvällar, åka långa tågresor, gå på bio, lyssna och försvinna i musikens text och toner, gå i affärer och byta ut pengar mot kläder i alla dess former. 
Det enda problemet är att hon blev drabbad av en sjukdom för två år sedan, anorexia nervosa. 
Alla saker som hon tyckte om blev tråkiga, hon blev isolerad från omvärlden av hennes sjukdom och alla kontakter hon hade, tappades som småningom. Sjukdomen fick henne till att bli tråkig och orkeslös, nervös, rastlös, allmänt konstig och framför allt skygg för att visa sig - och det har ju hon, som i egen hög person, fått tagit smällar för. 
 
I hennes sjukdom så har hon haft sina toppar och dalar, men för två veckor sedan var hon nära på att mista livet och blev snabbt inlagd på sjukhus med sond. Många orsaker finns, men framför allt för det var att hennes kropp har tagit så mycket stryk av att ha varit i svältläge tre gånger, på mindre än två år. Nu är hon på fötter igen, har mer näring i hjärna och kropp och kämpar som ett djur för att bli frisk. Eller rättare sagt, fri. 
 
Tjejen är jag, Olivia. Nu är jag trött på alla smällar jag får ta för sjukdomen. Jag trött på att bli dömd för att jag har blivit utmattad snabbare än andra, osocial, skygg och blyg.
För jag sådan är inte jag. Sådan är min sjukdom - och jag är ingen sjukdom, jag är bara drabbad av en.
 

Två frågor

Anonym om "Dagens klädsel från midjan och upp"
Sjukt jäkla snygg skjorta! Har kollat runt på Monki.com men hittar den inte.. Köpte du den för längesen? Och även den tröjan du har på den bilden till vänster, vart än den köpt? Du passar sjukt bra i dom! Kram!
Svar: 
Oj vad glad jag blir, tack så mycket sockertopp. Köpte skjortan någon gång i augusti, så jag tror tyvärr inte att den finns kvar. Tröjan är köpt på Zara någon gång i somras, tack än en gång! Puss.
 
Emma om "Senaste inköpen"
Snyggt, vart i från?:)
 
Svar: 
Leggingsen är från Monki, byxorna från Weekday och sjalen från Vero moda!

Dagens klädsel från midjan och upp

Hej fina ni. Jag är så sugen på att fota, men höstens dystra mörker får mig att sucka när jag ser kamerans display. 
Ja, vad gör jag annars då? Fått lite frågor om jag går i skolan eller ej - och jo, självklart gör jag det. Men just nu är det så att jag är sjukskriven och ska smygstarta med skolan så fort jag får ork igen. Mer om det senare.
 
Lite såhär går jag runt idag + mina två doktorer Dr. Martens och svarta Dr. Denim. Skjortan är från Monki.
 

Tänk alla gånger som jag stannat kvar och väntat

Godmorgon måndag

Denna morgon har bestått av Markus Krunegård och blogginlägg. Idag står möte, fotografering och en långpromenad på schemat, vad som mer händer återstår att se! Ser att statistiken har höjts oerhört mycket under bara ett dygn, vad glad jag blir! Ha en bra dag fina läsare♥
 

En söndag i form av pussar, regn och soffhäng

Plockat ihop en mysig liten spellista åt er som är passande nu under höstens mörka dagar. {Klicka på hjärtat för att lyssna -- > ♥}
Nu vankas det soffhäng resten av kvällen efter en dag med pojkvännen. Uppskattas vardags-inlägg?
 
 
 

Welcome to the new age

Senaste inköpen

Vi dansar bättre utan kläder

En nystart

Nu börjar jag om. Kände att det behövdes, efter rätt så oregelbundet bloggande i cirka två år. Så nu säger jag både hej till gamla och nya läsare. Välkommen till min blogg.